Irmelin - den starka

Alla inlägg under januari 2011

Av irmelin - 1 januari 2011 13:20

Nu har det firats och umgåtts så mycket så att jag inte hunnit med något bloggande alls. Jag och maken for ner till mina föräldrar några dagar och umgicks med mina systrar och tillhörande familjer. Hade väldigt trevligt och jag måste säga att jag hade kunnat stannat ett tag till...


Det nya året firade vi in hos makens familj och hade trevligt även där med god mat och mycket sällskapsspel. Vi har totalt fastnat för kortspelet Phase10 som min syster hade nere i Västergötland. Blev så beroende att vi var tvugna att köpa det innan vi åkte hemåt igen och nu har vi även smittat makens familj :) Ett spel jag verkligen kan rekommendera!


Det enda smolket i bägaren på det nya året var att jag klockan halv två på natten såg i min kalender att jag hade utsläpp i stallet på morgonen. Så strax innan 7.00 var det bara att pallra sig upp och släppa ut krakarna i halv vinterstorm. Hästarna hade dessutom stått inne några timmar längre sen igår pga fyrverkerier så de var lagom överentusiastiska över att få gå ut. Tant Brun var nog värst faktiskt, hon frustade först en hel rad över hennes täcke som låg på stallgolvet när jag skulle byta på henne. Sen höll hon på att springa över mig på vägen ut så det var bara att kasta höpåsarna, ruska i grimskaftet för att få henne att backa och sen blängde jag surt på henne innan vi kunde knata vidare ut till hagen. Min egen farbror var väl inte mycket bättre han heller, men han aktade sig iaf för att trampa för nära sin redan sura matte :) Passade på att mocka och fixa alla stallsysslorna när jag ändå var på plats, kände inte alls för någon ridtur i snålblåsten så eventuellt blir det bara ett besök till stallet i eftermiddag för hovverkning.


Min lilla älskade bil ville förresten inte starta på morgonen. Den är van att stå ute om nätterna men under vår resa hade jag parkerat den inne i kallgaraget med motorvärmare och det gillade den inte alls. Eller så var det så att batteriet inte tålde att inte laddas upp varje dag. Vintern har faktiskt inte varit alls snäll mot min stackars bil. Fick ta makens combi till stallet i varje fall och satte på motorvärmaren på min lilla sen när jag kom hem. Testade att starta när den blivit varm och efter några morrande försök så kom den faktiskt igång! Åkte en sväng och skjutsade maken till sin familj och nu håller jag tummarna för att den halvtimmesturen räcker för att kunna starta motorn ihop med motorvärmare i eftermiddag.


Om tio minuter börjar Ivanhoe. Jodå, klassiker ska ses. Måste nog bara stoppa i mig lite mat också annars så svimlar jag av i soffan.


  

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards