Irmelin - den starka

Alla inlägg under februari 2011

Av irmelin - 6 februari 2011 15:03

Idag fick vi sällskap ut på ridtur igen. Riktigt kul att slippa rida själv och en bonus är ju att sällskapet gärna lär mig nya vägar varje gång :)


Hästarna väntar lugnt i stallet...

  


Ponnyligan på språng...


      


Blev en del trav och galopp idag så Goliath var riktigt trött när vi kom tillbaka. Välbehövligt för honom! Minnesvärt var väl när vi galopperade i full spurt med tågrälsen någon meter från oss. Men vi hade tur och slapp något möte, fast min häst har bott bredvid tåg tidigare så jag var inte särdeles orolig heller :) Blev förresten barbacka för oss alla tre idag och "!" vad härligt det är att känna hästen arbeta direkt under sig. Blev bara liite stel i ljumskarna efteråt....


När vi var på hemväg mötte vi det här fina ekipaget, som sedan plåtades hemma på stallplanen...


  


Medan Goliath stod och torkade upp värsta svetten passade jag på att massera in honom med Etotal. Vi har dessvärre fått pälsätarlöss på några av hästarna och även om Goliath inte verkar ha fått något behandlar vi för säkerhetsskull så att vi blir av med eländet! Herr G verkade inte ha något emot behandlingen heller utan stod och njöt av massagen :)

Av irmelin - 5 februari 2011 17:30

Kände att det var alldeles för längesen jag och Goliath tog ett ordentligt pass på ridbanan och eftersom underlaget iaf var hyfsat så fick det bli så. Passade även på att slänga upp kameran på staketet för att dokumentera hur traven såg ut efter så lite jobb under vintern.


Började från marken där det gick väldigt fint, även den uppsuttna skritten var trevlig. Goliath börjar bli väldigt känslig för hjälperna i skolorna, dock kortar han av steget och farten väldigt mycket. Men med lite mer träning och teknik ska väl det också ge sig.


Tog till sist itu med traven och fick som vanligt fokusera på att få bakbenen på plats, hitta balansen och takten och få en lagom nivå med energi. Herrn har ju en tendens till att hetsa upp sig, korta ihop och spänna överlinjen när det ska travjobbas. Det är faktiskt en rätt tunn balansgång där det gäller att rida och vara lyhörd i varje steg för att få det att funka.


Oftast ser jag bara det dåliga i traven, men idag bestämde jag mig för att sålla och se de framsteg vi faktiskt gjort. För ett halvår sen när jag skulle rida för Christofer Dahlgren var det första jag tänkte: "Bara vi inte behöver trava". Och nu finns det ju, åtminstone bitvis, en trav som börjar gå att arbeta med. Gäller bara att hålla tungan rätt i mun!


Goliath ska också ha en eloge för att han nu kan gå ur stressen betydligt snabbare än tidigare. Nu kan det räcka med en förhållning eller en muntlig tillsägelse för att han ska skärpa sig. Och när han sen kommer till ro och tar riktiga travsteg är han helt underbar att sitta på :)


Efter trav på stora böjda spår för att få igång kroppen gick vi ner till skritt igen, placerade oss i en öppna och tog travfattningar ur öppnan på rakt spår. När Goliath förstått övningen fick jag till någon fin övergång i varje varv. Fin innebär att han höll benen på plats utan att börja paddla, själva formen får vi ta sen.


Såhär såg det iaf ut. Har klippt ihop det som är närmast kameran och när vi är i bild.



 

Av irmelin - 4 februari 2011 09:17

Att det skulle snöa idag. Jag drömde nämligen att jag var skol(?)resa och vi kom fram till en överraskningsaktivitet. Det var full snöstorm och vi skulle åka skidor efter en ren. Såklart var jag sist på plats och fick de kortaste skidorna och stavarna som blivit över. Dessutom fanns det bara en halvgalen ren kvar som hette Runar och renskötaren varnade mig för att det kunde gå undan när Runar satte fart efter de andra. Givetvis så krånglade skidorna så jag fick inte riktigt in foten i den lilla snaran som skulle hålla fast skidan, så renskötaren satte på en lång släde i form av en eka efter Runar istället. När jag och Runar släpptes iväg upptäckte jag att jag hade råkat sätta mig bakochfram i släden och höll tömmarna till renen bakom ryggen. Men eftersom det gick så väldigt fort när Runar sprang hade jag inget val utan fick sitta sådär hela färden. När vi kom fram till lägret hade alla de andra deltagarna redan fått lämna tillbaka sina renar och red nu istället runt på en vacker sommaräng på ett gäng islandshästar. Någon tjej tröstade mig dock med att hästarna var rent omöjliga att göra något vettigt med så jag hade inte missat något.


Sen slutade historien för väckarklockan pep som besatt och jag drog mig upp ur sängen för att gå till jobbet. (Medan maken låg kvar och ligger säkert fortfarande för han är hemma och sjuk, stackarn!)

Av irmelin - 3 februari 2011 16:52

Igår hakade jag och Goliath på två andra i stallet när de skulle ut och rida. Det blev en riktigt härlig tur men rätt fint underlag och vårvärme i början av turen. Jag håller på att rida in min Espaniola på Goliath och jag är bara sååå nöjd med sadeln. Hästen gick som en klocka i en lugn, taktmässig trav där han sänkte huvudet och höjde ryggen. Fick även till fina skolor i skritt och en underbar travövergång. I de två galopperna var det dock ingen idé att kräva någon form för vi släppte på hästarna i full kareta! Underbara häst som tog i för kung och fosterland för att efter ett tag lugnt lyssna på min röst när det var dags att sakta av- trots att han hade ett eldigt galopperande sto bredvid sig.


Riktigt trevlig tur i det här sällskapet:


    

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards