Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 6 januari 2013

Mycket läsvärt

Av irmelin - 6 januari 2013 09:50

 Hittat en hel del som är läsvärt för oss alla hästentusiaster! Något har redan hamnat på fejjan så jag gör korta länkadresser istället, det handlar om hästhoven och verkningsintervaller. Otroligt viktigt att tänka på för dem med skodda hästar!


http://gladahovar.se/2012/12/03/verkningsintervaller-tavinkel-och-overrullning/


http://gladahovar.se/2013/01/06/mer-om-hovvard-i-allmanhet-och-verkning-i-synnerhet/


Sen passar jag på  att ge er ett kort utdrag ur Ewa-Kristina Petterssons bok Kvinnor i Kalix, som jag börjat läsa återigen. Den boken ger mig så mycket!

" Anpassa kraven till individen, det bästa är om hästen och även människan får göra det de verkligen är bäst på. Vissa hästar passar bra för barn, andra hästar är avlade och ämnade för elitprestationer i någon form av hästsportgren. Vi kan kanske inte förvänta oss att tävlingshästen på elitnivå samtidigt ska klara av att vara en lugn promenad häst.


Vi lever i en tid med mycket information, många idéer kommer och går. Det är bra, men det gäller att vi vet vad det är vi vill med vårt ridande."

 
ANNONS
 
Ingen bild

Johanna

6 januari 2013 10:12

Tack för intressant läsning

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se