Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 1 april 2014

Ridtekniskt från Karin-träningen

Av irmelin - 1 april 2014 19:24

Nu så då!


Pila är en sån häst att hon är väldigt cool när man befinner sig på marken, vi strosade runt ridbanan och spejade av åt båda hållen. Men så kommer man upp i sadeln och då kan det bli ett helt annat läge beroende på väder, omgivning och humör. Med andra ord hade vi därför en hel del stress att hantera på bortaplan och lade upp passet utifrån det. 


Vi fick arbeta på en lite mindre volt just för att det i sig kan lugna och bromsa, göra det så lätt som möjligt för henne utan att sitta och fysiskt bromsa henne. Vi bytte varv ofta, skulle byta inåt för att det än mer lugnar, lite svårt ibland dock för vi har inte tillräcklig balans och styrka för det än så det hände att jag bytte utåt titt som tätt med bekostnad på lugnet. Utifrån den lilla volten flyttade vi ett steg ut, ett steg in, ett steg ut och tanken var att kunna hålla en större volt men ökar tempot går man tillbaka till den lilla volten. Jag tyckte att det hjälpte oss ganska bra och det kan jag använda oavsett vilken träning jag gör med henne. 


Vi pratade om att en skola (egentligen alla rörelser/byten) inet ska förstöra något och vi prövade att flytta in bogen mot en öppna på volten. Fick en fin känsla vid ett tillfälle, detta är något som vi har väldigt svårt för. Jag har svårt i min kropp att ge rätt signaler så det behövs flera pass bara för att klura på det i min inverkan. Gick även mot slutan och fick ungefär samma där, fick ändå en ganska bra känsla av att få med bogen runt i slutan. Ett viktigt kom ihåg i den här träningen är att jag bara ska få henne att agera på min hjälp, inte reagera genom att ge mig lite allt möjligt. I detta handlar det också om att bara be om något steg och sen gå ur det. 


Över till traven så fick vi - kom ihåg "för oss" - en bra vänstertrav. Fick i detta pröva att lägga oss på enhandsfattning eftersom jag så gärna vill lösgöra för mycket på innertygeln och ta handen bakåt. Det blev ju inte bra såklart men själva tanken är god och det kommer jag fortsätta göra emellanåt. Det positiva var att hon kunde behålla sitt tempo utan att fara iväg. Kan ju säga att under denna trav fokuserade jag då som aldrig förr och det skrev jag om i ett tidigare inlägg. När vi har börjat med trav blir skritten sämre eftersom hon då nästan bara tänker trav. Speciellt i höger varv där vi har svårare.


Vi har ju bytt lätt och svårt varv. I höger varv vill hon gärna förböja nu och vi tappar yttersidan och hela linjeringen. I vänster varv har jag jobbat mycket med att få fatt i yttersida och till och med vrider min mage något utåt för att rikta upp oss. Kommer få jobba lite liknande i höger nu, mindre böjning och hämta vänster bak som gärna strävar utåt istället för in mot tyngdpunkten. 


Det var inte ett av våra bästa pass, min insats tekniskt sett var sisådär, känslan var dock enorm och vi har massor att jobba vidare på. Det är så kul för ofta på träningarna för Karin så har jag börjat närma mig problemet redan innan men så ger Karin oss redskapen för att ta oss vidare, perfekt helt enkelt! 


Ta det för det är, vi gör en sjujäkla lång resa tillsammans i vår egen takt men ser man tillbaka från ruta ett så har det hänt massor. Vi är på väg....


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se