Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 2 april 2014

Sitsträningen fortsätter

Av irmelin - 2 april 2014 14:53

Idag körde vi samma visa men med sadel som ger mig en bättre midja att sitta på. Espaniolan är dock väldigt fri för övrigt och hjälper inte precis till att placera benen rätt. Det jag kom fram till idag var att jag behöver kana fram lite i sadeln, vrida om låren inåt och frikoppla underskänkeln som gärna klämmer sig fast. Lättare sagt än gjort men de stunder jag lyckades få till det fick jag en stabilare känsla. 


Det gjorde inte träningen lättare att Pila hade fullt av ljud att lyssna på i omgivningarna. Det bidrog till att jag inte hade henne med mig på samma sätt som igår och ökade på tempot. Ännu viktigare då med den träning vi gjorde idag med att lösgöra för innerhjälperna. Vänster satt såklart bäst men mot slutet kom även höger varv bättre för enbart innerskänkel. Fick en väldigt trevlig stund när vi red på en åtta där vi balanserade upp oss och hade en bra linjering hela vägen runt på åttorna. Lade inte in något annat arbeta än detta ihop med att flytta något steg in och ut med tanke på förutsättningarna.


Allra sist testade jag faktiskt att sätta mig på en hand och se vad som hände när jag bad henne om böjning-sökning på en mindre volt. Vänster gick jättebra, hon kom ner och sökte kontakt helt enligt planen. I höger mycket svårare men när jag var noggrann med att hellre släppa henne ännu lite lägre först innan jag tog kontakt blev det iaf något bättre. 


Fick även ett fint kvitto på att min inverkan blir mycket bättre om jag tänker upp med handen och "skaka kedjan" än tar handen bakåt på innertygeln. Kom ihåg kom ihåg!!!


Så här såg det ut, sitsen är ju kass igen då men nu vet jag vad som felas.


 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

3 april 2014 06:39

Testa läng lädret så benet mer naturligt faller på rätt plats.

http://walkyria.blogg.se

irmelin

3 april 2014 13:09

Tack för tipset! Tänkte testa det också, måste bli lättare att vrida om låret också då samt lossa skänkeln från knä o neråt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se