Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 13 maj 2014

Med koner och bommar kan man ha kul

Av irmelin - 13 maj 2014 17:34

Jag har ju börjat tycka om att ha grejer att rida runt och lägga övningar kring. Idag ställde jag upp tre koner och lade ut två bommar på ridbanan. Perfekt att lägga en treklöver med små volter, skänkelvikning med sikte, åttvolt mellan bommarna, halt mellan bommarna, ett steg ryggning och även skritt över bommarna. Det sistnämnda är ju inte så poppis...kom över med småskutt i början, gick vid sidan när jag var oförberedd men efter ett par gånger kunde hon gå lugnt men med viss spänning. Det där måste vi klura på.... Traven blir bara bättre, hon orkar inte så länge och hon travar gärna när hon inte är ombedd.

Tänkte på det där med att öka traven långsamt som jag läste om, men det strider verkligen mot magkänslan. Det kändes däremot riktigt bra idag för jag har lånat en barbackasadel med stigläder. Jag är oerhört vaksam med tanke på eventuella punkttryck men hittade ett läge där jag sitter i avlastningssits med rumpkontakt, lårstöd och lite lite vikt i stigbygeln. Störde inte Pila lika mycket i traven då som utan stigbyglar. Däremot måste jag lära mig ha detta igen, jag glömmer vara mjuk i knäna, skjuter mig upp från hästen. ..men det gav sig efter en kvart :-)

Världens bästa Pila!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se