Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 13 maj 2014

Meditation mot stress

Av irmelin - 13 maj 2014 21:30

Trillade in på www.horsebalance.blogg.se och läste ett så bra inlägg: http://horsebalance.blogg.se/2014/may/mot-stress-med-meditation.html#comment


Det handlade om att få en stressad häst att känna igen en avslappnande övning och hitta lugnet igen. I varje situation där hästen visade stress hanterade man stressen där och då genom att backa och/eller flytta bogen. Back-back-back-fram-back- flytta bog- fram till exempel. Ända tills hästen slappnar av och kan gå iväg i lugn takt. 


Jag gillar struktur, att veta vad jag ska göra, vilket jag har sagt tidigare. Jag vill ha EN strategi att följa som hästen lär sig och känner igen och det här kände jag var den strategin. Pila blir verkligen bättre och bättre på att hitta lugnet tillsammans med mig, jag börjar förstå hur hon vill ha det (tog ju bara drygt ett år)... Hon lyssnar bra på halter, hon ryggar genom att jag bara vickar med tårna och hon är snabb på att uppfatta mönster. Flytta på bogen kan vara lite tuffare men hon har senast idag visat sig betydligt mera följsam som i öppnan där just bogen flyttas för tryck av yttertygel. Därtill har jag ett kvitto på att flytta bog funkar från helgens uteritt där jag roade oss med svag skänkelvikning över vägen vilket fick henne att frusta och frusta ...och frusta samtidigt som hon började vila mer i steget. 


Pusselbitarna blir fler....Allmänt · Häst · NH
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se